Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Σικάγο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μητέρα δυο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Είναι κλινική ψυχολόγος – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια και ασκεί το ιδιωτικό της γραφείο με ατομικές, ομαδικές, οικογενειακές συνεδρίες, θεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική γονέων και παιδιών - εφήβων.

Σπούδασε Ψυχολογία στο University of Illinois στο Σικάγο, από όπου αποφοίτησε με Διάκριση το 2003. Στην συνέχεια πήρε τον τίτλο της Κλινικής Ψυχολόγου από το Illinois School of Professional Psychology στο Argosy University/Chicago όταν ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της το 2005.

Παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε σε νοσοκομεία και κέντρα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, όπως το Rush Childrens’ Hospital/Chicago και το Thresholds Transitions/Chicago.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια στην Αμερική, αποφάσισε να ειδικευτεί στην Συστημική Θεραπεία όπου εκπαιδεύτηκε για τέσσερα χρόνια στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ.) με υπεύθυνη την κα. Χάρις Κατάκη. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της δόθηκε ο τίτλος της Συστημικής-Οικογενειακής Ψυχοθεραπεύτριας.

Έχοντας το πλαίσιο της Συστημικής Θεραπείας, επέλεξε να εμβαθύνει περαιτέρω κάνοντας την εκπαίδευση στην Συστημική Διάγνωση για άλλα τρία χρόνια στο «Λόγω Ψυχής», Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Συστημική Θεραπεία, με υπεύθυνη την κα. Τσαμπίκα Μπαφίτη.

Διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο από το 2008 στο Χαλάνδρι και παράλληλα έχει εργαστεί σε Κοινωνικές Υπηρεσίες (Δήμου Βριλησσίων) και σε Νοσοκομεία (Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής «Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαϊα Κυριακού») με την ιδιότητα της ψυχολόγου.

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε ποικίλα πλαίσια, όπως σχολεία, δήμους, σχολές και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε συγγραφή ερευνητικών άρθρων.

Έχει παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό σεμιναρίων με αξιόλογους έλληνες ειδικούς του χώρου, αλλά και με μεγάλα ονόματα του εξωτερικού που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα, όπως τον Dr. Salvador Minuchin, Dr. Mony Elkaim, Dr. Daniel Siegel, Dr. Bert Hellinger και Dr. Maria Aarts

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων από το 2010.


Ομιλίες

Ομιλία με θέμα «Η σημαντικότητα της καλής επαφής και της σωστής χορήγησης ψυχομετρικών δοκιμασιών σε παιδιά στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων» Πανεπιστημιακή Σχολή Αθηνών.

Ομιλία με θέμα «Η κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία: Ναι στην Αισιοδοξία! Όχι στην Κατάθλιψη» στο ΚΑΠΗ Βριλησσίων.

Ομιλία με θέμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα παιδιά» στο 11ο Δημοτικό Σχολείου Χαλανδρίου.

Τηλεοπτικό θέμα «Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς στην ελληνική οικογένεια» στην εκπομπή «ΕΛΕΝΗ», Alpha TV.


Συμμετοχές

Συμμετοχή στη συγγραφή του άρθρου “Psychomotor Developmental of Children Born after Preimplantation Genetic Diagnosis (PGD) and Parental Stress Evaluation” που δημοσιεύτηκε στο World Journal of Pediatrics (Vol. 8 No 4) Nov. 2012 με τους Λ. Θωμαΐδου, Σ. Κίτσιου, Ε. Κριτσέλη, Β., Τουλιάτου, Σ. Μαντούδης, Ε. Λεζέ, Α. Δεστούνη, Ι. Συνοδινού, Δ. Καφετζής και Μ. Καναβάκης

Συμμετοχή σε έρευνα το 2003 για την συγγραφή του άρθρου “An examination of the seductive details effect in terms of working memory capacity” των Sanchez CA & Wiley, J. Memory and Cognition, 2006 Mar; 34(2):344-55

Το μόνο πραγματικό λάθος είναι αυτό από το οποίο δεν μαθαίνουμε τίποτα.